Передмова |
5 |
Розділ 1. ТУРИЗМ ЯК СУСПІЛЬНЕ ЯВИЩЕ |
9 |
1.1. Передумови та об'єктивні чинники розвитку туризму |
9 |
1.2. Основні поняття та визначення туризму |
14 |
1.3. Функції туризму |
17 |
1.4. Структура туризму |
22 |
1.5. Туризм як об'єкт наукового пізнання |
38 |
Розділ 2. НАРИСИ З ІСТОРІЇ ТУРИЗМУ |
45 |
2.1. Періодизація розвитку туризму |
45 |
2.2. Передісторія туризму |
48 |
2.3. Основні віхи історії світового туризму |
54 |
2.4. Мандрівництво українців та Україною |
70 |
2.5. Етапи розвитку туризму в Україні |
76 |
Розділ 3. ТУРИЗМ ЯК ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
|
93 |
3.1. Формування системи гостинності |
93 |
3.2. Індустрія туризму та її структура |
102 |
3.3. Територіальна складова індустрії туризму |
109 |
3.4. Виробнича складова індустрії туризму |
129 |
3.5. Регуляторна складова індустрії туризму |
139 |
Розділ 4. РИНОК ТУРИСТИЧНИХ ПОСЛУГ |
149 |
4.1. Суб'єкти туристичного ринку |
149 |
4.2. Механізм функціонування туристичного ринку |
154 |
4.3. Тур як специфічний продукт туристичного ринку |
160 |
4.4. Маркетинг туризму |
165 |
Розділ 5. ОСНОВИ ОРГАНІЗАЦІЇ ТУРИСТИЧНОГО ПРОЦЕСУ |
173 |
5.1. Самоорганізація |
173 |
5.2. Організація транспортного обслуговування в туризмі |
177 |
5.3. Організація послуг гостинності в туризмі |
196 |
5.3. Організація екскурсійної діяльності |
222 |
5.5. Організація туристсько-рекреаційних комплексів |
229 |
Розділ 6.ОСНОВИ ТУРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ |
237 |
6.1. Суб'єкти туристичної діяльності |
237 |
6.2. Виробничо-обслуговуюча діяльність туристичного підприємства |
247 |
6.3. Проектування турів |
259 |
6.4. Діяльність туристичного підприємства з організації
обслуговування туристів |
263 |
6.5. Ринкова діяльність туристичного підприємства |
278 |
Розділ 7. Регулювання туристичної діяльності |
301 |
7.1. Міжнародне регулювання туризму |
301 |
7.2. Державне регулювання туризму |
304 |
7.3. Державне регулювання туристичною діяльністю в Україні |
307 |
Список рекомендованої з курсу літератури |
316 |
Додаток А |
|
Типи підприємств, що надають послуги розміщення
|
319 |
Національні системи класифікації готелів |
321 |
Додаток Б Особливості складання меню для іноземних туристів |
328 |
Додаток В Класифікація маршрутів і турів |
331 |
Додаток Г |
333 |
Додаток Д Механізм регулювання міжнародного туризму |
335 |